Tüdős Anna

panka@tudos.hu

 

Open Up! – A Magyar Képzőművészeti Egyetem év végi szakmai kiállítása

A Magyar Képzőművészeti Egyetem minden évben megrendezi az intézmény hallgatóinak év végi szakmai kiállítását, amelynek keretében az intézményben folyó munkát a nyilvánosság elé tárja: az anatómia-, képgrafika-, tervezőgrafika-, festő-, restaurátor-, szobrász-, látványtervező-, intermédia-, és képzőművészet-elmélet tanszékek műterem-kiállításokon mutatják be éves tevékenységüket. Az idei alkalom különlegességét az Open Up! című programsorozat adja.

Az Open Up!, az egyetem Képzőművészet-elmélet alapszakos (BA) hallgatói diploma-projektje, melynek célja, hogy az év végi szakmai kiállítást közelebb hozza a szakma képviselőihez és a szélesebb nyilvánossághoz egyaránt.
A programsorozat keretében tárlatvezetéseket, múzeumpedagógiai programokat és prezentációkat szervezünk az egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak bevonásával ezen kívül a projekt részeként elkészül az egyetem promofilmje.

Az Open Up! programjaiban az egyetem tanszékei mellett részt vesz a Doktori Iskola, a Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszék valamint a Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium is.

Az Open Up! a Képzőművészet-elmélet Tanszék alapszakos végzős hallgatóinak (Dózsa Kamilla, Foitl Rebeka, Gábor Sarolta, Molnár Ráhel Anna, Nagy Viktória, Serly Veronika, Sury Dalma, Tamás Sándor Soma, Tüdős Anna, Zsámboki Miklós) diploma-projektjének keretében valósul meg.

Tanszék: Képzőművészet-elmélet
Témavezető: Szoboszlai János és Mélyi József
Diploma típusa: Projekt